nedeľa 22. júla 2018

Domček pre bábiky - 2. časť


Keď sa narodila moja dcérka Anetka, mala som dôvod splniť si svoj dievčenský sen a vyrobiť domček pre bábiky pre ňu (a pre mňa 😊 ).
Začala som po bazárkoch na internete zháňať retro nábytky, také isté, aké sme mali keď som bola malá a úbohý zbytok z nich som ešte mala odložený v malej krabičke.
Počas niekoľkých rokov sa mi podarilo zohnať zostavy z kuchyne, obývačky, spálne, kúpeľne. Bola som šťastná, že ešte nevymreli, sú skutočne originálne a povedala by som že starožitné, lebo kúpiť takýto štýl nábytkov sa už nedá, lebo sa už nevyrábajú. Časom som ale našla, že značka Sylvanian Families ponúka nádherné kúsky síce do domčeka pre malé zvieratká, ale sú veľkostne kompatibilné k týmto socialistickým a hlavne miniatúrne doplnky sú úplne úžasné. Maličký kávovar, práčka, poháriky, hrkálky a hračky - všetko čo je potrebné v domácnosti, kde sú deti.
A tak Vás pozývam na návštevu do našej rodinky, kde uvidíte, ako si tu nažívajú :-)
Kuchyňa je hneď vedľa vstupnej haly.
Na druhej strane na prízemí sa nachádza kúpeľňa.
Rôzne voňavky a kozmetika je vyrobená z kombinácií korálok a bižu doplnkov a niektoré veci ako napr. prací prášok je papierová mini krabička. 
Rámy na zrkadlá a obrazy, niektoré kúsky nábytkov, celá sedačková zostava a stojanový vešiak je vyrobený na domácej 3D tačiarni. Zostavil si ju môj manžel a ja som rada, že ju môžem takto veľmi využiť aj do domčeka pre bábiky. Dokonca aj biele sedátko na Wc je vytlačené. To pôvodné tam chýbalo.
 
🏠

1 komentár:

  1. Zdravím Lubico,
    moc krásný blog a teda domeček pro panenky máte opravdu vyladěný do detailů. Krásné. Přeji pohodové dny a děkuji za návštěvy u mě.

    OdpovedaťOdstrániť