nedeľa 16. septembra 2018

Jemný jablkový koláč

Tento koláčik som už robila x krát. Je výborný, jednoduchý a veľmi chutný.
Taká rychlovka na jesenné nedeľné popoludnie...
 
V miske zmiešame všetky suroviny na cesto a dáme do chladničky.
0čistené jablká nastrúhame na hrubom strúhadle pridáme cukor, škoricu, strúhanku
a hrozienka, zmiešame.
Cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti, prvý diel rozvaľkáme, pomocou valčeka prenesieme na plech vystlaný papierom, navrstvíme rovnomerne plnku, na to dáme druhú časť cesta, popicháme vidličkou a pečieme na 180 stupňov dozlatova.

3 komentáre:

  1. Podobný jsem pekla minulý týden a byl výborný. Akorát místo sádla dávám Heru. Ten tvůj vypadá skvěle, hned bych si ochutnala.
    Přeji krásnou neděli. D.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. prave to sadlo tomu asi doda taku konzistenciu, ze kolac je krehky a zaroven chrumkavy - fakt dobry, ale sak vsetky kolace s jablkami su mnamkove :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mám podobný recept. Ale ten Tvůj bych ráda ochutnala.
    Měj hezké dny. Růža

    OdpovedaťOdstrániť