utorok 8. januára 2019

Retro kočík pre bábiky

Už som raz taká, že sa mi páčia staré veci.  
A vie to o mne už hocikto. 
A tak sa stalo, že mi pred pár rokmi volal švagor z Moravy, že je v zbernom dvore a majú tam ten starý kočík pre bábiky z dôb socializmu, či mi ho má zobrať. 
Slovo dalo slovo a milý kočík sa ocitol u nás. 
Manžel aj svokrovci krútili hlavou, ale ja som vedela, že možno z neho raz dačo bude.
Pripomínal mi moje detstvo, veď snáď v každej rodine, kde mali dievčatká, mali aj takýto podobný kočík. Lenže ten po mne sa kdesi stratil. 
Je riadny, kovový, dosť veľký pre našu bábiku a dosť pevný takže sa tak skoro nerozbije a  keď sa dá prečalúniť a keď sa umyje, mohol by sa ešte využiť.  
A tak som zašla do mesta k čalúnnikovi, rovno som vybrala smotanovú koženku, ktorú tam mal skladom a presne takú som si predstavovala a nechala som staručký kočík bez podvozku u neho. 
O týždeň som si preňho mohla prísť - bolo to dva týždne pred Vianocami, takže som bola šťastná, 
že to stihneme dať Julianke pod stromček.
Najviac času mi dalo drhnutie koliesok. Potom som ušila do kočíka vankúšik a dečku, na magnety sme pripli kožušinku a manžel na boky nastriekal nápis s menom budúcej majiteľky.
Keď Julianka zbadala kočárik pod stromčekom,  už ju iné darčeky veľmi nezaujímali. Ani ho nechcela nikomu požičať a tak sa kočík hneď stal súčasťou nášho domu, dievčenskej izbičky 
a jej malého bábikového sveta.



A veľká výhoda tohto kočíka je, že je vysoký takže ho vpohode môže mať Julianka, aj o päť rokov staršia Anetka. Minule sa vypravila ku kamarátke, že ide povoziť bábiku.

 Dúfam, že sa našim dievčatkám ešte dlho bude kočíkovanie a hranie s bábikami páčiť - 
- je to krásna súčasť detstva každej malej slečny... 

7 komentárov:

  1. Krásny kočík, naozaj mňa by nenapadlo dať na magnetky tú kožušinku. Hlavne, že hračky, ktoré sú v dobrom stave, neskončia niekde v skládkach.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ano, a ja mam dobry pocit, ze som nieco zachranila :-D

      Odstrániť
  2. Kočárek je krásně zrenovovaný. Umím si představit jakou z něj měla dcerka radost.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ľubka, si veľká šikovnica. Neuveriteľné, že je to ten istý kočiarik. Obdivujem každého, kto dokáže starým veciam vdýchnuť nový život. Tak nech Tvojim dievčatkám robí kočiarik radosť čo najdlhšie.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Prajem dobry den. Prosim ak viete poradte. Mame taky isty kociarik zial bez koliesok. Viete mi poradit kde by som take kolieska mohla zohnat? Za odpoved vopred dakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak jedine co by som Vam vedela poradit je, chodit sa pytat do kovosrotu, ci tam maju take kociky vyhodene a kolieska z nich odmontovat, pripadne sa popytat, ci maju zvlast kolieska na kope a tam popozerat. Lubica

      Odstrániť