piatok 14. septembra 2018

Vrádištské žňa pre deti 2018

 Chlapov zaujímali stroje, žienky čo pekného malého si kúpiť na jarmoku a pre detičky sme sa snažili pripraviť tiež nejakú zábavu. Ale takú prírodnú. K dobovým žňám by sa ani nehodil nafukovací hrad. Na veľkej trávnatej ploche hneď za stánkami bola prekážková dráha.
Začínala sa vyskočením na balík slamy, potom podliezť striešku z paliet, prejsť cestičkou lemovanou drevom s prekážkami, prechod po drevenej doske, preskakovačka z pníkov, ďalšia cestička so zdolaním balíka slamy a potom pozor! Vyzuť sa! A bosými nôžkami skúsiť prechod po chodníčku, ktorý bol vysypaný najprv kameňmi, potom kôrou, ďalej zrnom a nakoniec kukuričnými zrnkami, ku koncu nestratiť rovnováhu v kráčaní po veľkom guľatom kmeni a konečná - ešte preskočiť cez tri prekážky z konárov a sme v cieli! Gratulujeme!!
V rámci tradičného ihriska tu boli ešte jednotlivé stanovištia, kde si mohli deti zaskákať v mechoch, trafiť sa šiškami do koša, uloviť konárikom listy z vody, chytiť drevené rybky na magnet, zahrať si veľké pexeso na tráve, chodiť na chodúloch a pohúpať sa na drevenej húpačke.
A aby si deti aj niečo mohli vyrobiť a zobrať so sebou domov, tu je zopár fotiek z tvorivých dielničiek.
Deti boli zlaté, stále bolo plno, niekedy sa museli prestriedať, aby si každý vyrobil čo chcel.
A toto sme robili minulý rok:
Možno Vás niečo z týchto fotiek inšpiruje pre tvorenie s Vašimi deťmi
a z prírodných materiálov alebo na vonkajšie hry...
☀Nech žije leto!!!☀

1 komentár:

  1. Jééé, to musela být krásná akce, já bych se také zapojila do tvořivé dílničky. :o) Děti jsou opravdu šikovné, co dokáží vyrobit a vy dospěláci jste úžasní, co jim dokážete připravit. Super.
    Přeji krásnou neděli. D.

    OdpovedaťOdstrániť