sobota 18. augusta 2018

Mäsová zmes na hrianky

Tento recept mám od mojej svokry, ktorá je naozaj šikovná kuchárka a tiež veľmi rada zavára. Je to vynikajúca pochúťka a - záchrana keď náhodou nič moc doma zrovna nemám a ohlási sa návšteva 😊.
Do veľkého hrnca pokrájame nadrobno cibuľu, orestujeme na oleji, pridáme mleté mäso (ja som dala bravčové, ale môže byť aj hoväzie, alebo pol na pol) a dobre popražíme, pridáme prelisovaný cesnak, preosiaty nakladač, na drobné kocky pokrájanú papriku a rajčiny, ktoré sme ošúpali.
Použila som pár týchto našich rajčín. Sú obrovské, a voláme ich "obry" alebo "mäsovky". Už sa nám urodili aj väčšie, jedna dokonca vážila až 800 g! Sú vynikajúce na chleba s masťou ale veľmi radi ich dávame do kečupu alebo pretlaku, nemajú toľko šťavy a rýchlejšie sa vyvaria. A hlavne sa výborne šúpu za surova.
 
 Potom už len dusíme a občas premiešavame kým je hustá konzistencia. Naplnila som z tejto dávky 14 horčicových pohárkov. Sterilizujeme 1 hodinu.
Podávame s hriankami posypané tvrdým syrom.
Alebo zmes zmiešame s kečupom, zohrejeme a podávame ako omáčku na špagety.
 

2 komentáre:

  1. Dobry den. Akurat dnes ju idem robit uz druhy krat. Fakt pecka. Len ma jednu chybu, ked ju zacnete jest neviete prestat.....pekny den

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zdravím. Práve dovarené. Zmes je výborná. Ja som aj zeleninu pomlela, nakoľko sa mi ju nechcelo šúpať a je to jednoduchšie. Ďakujem za výborný recept.

    OdpovedaťOdstrániť