streda 25. decembra 2019

Vianočná kapustnica


Každý rok robím vianočnú kapustnicu. 
Takú našu, akú máme radi. 
Kedysi sa robievala v našom kraji bez mäsa. 
Tu je recept, ako ju varím ja. 
Do hrnca dám dobre premytú kyslú kapustu, 
bravčovú krkovičku pokrájanú na kocky a bravčovú prerastenú kosť,
trošku osolím,
podlejem vodou a skoro úplne uvarím.

Kosť vyberiem, oberiem mäsko a dám späť do hrnca, 
pridám na kolieska nakrájanú klobásu,
sušené hríby
a ku koncu pár sušených sliviek.
Pridám najemno nastrúhaný zemiak na zahustenie,
povarím a vypnem.

Kapustnica je veľmi chutná a krásne zafarbená vďaka klobáskam.

1 komentár:

  1. Vyzera naozaj chutne a to som pritom vegetarian ;-) U nas sa vari taka bez masa, lebo chuti tiez celej rodine :-) Alexandra

    OdpovedaťOdstrániť