Každý rok robím vianočnú kapustnicu.
Takú našu, akú máme radi.
Kedysi sa robievala v našom kraji bez mäsa.
Tu je recept, ako ju varím ja.
Do hrnca dám dobre premytú kyslú kapustu,
bravčovú krkovičku pokrájanú na kocky a bravčovú prerastenú kosť,
trošku osolím,
podlejem vodou a skoro úplne uvarím.
Kosť vyberiem, oberiem mäsko a dám späť do hrnca,
pridám na kolieska nakrájanú klobásu,
sušené hríby
a ku koncu pár sušených sliviek.
Pridám najemno nastrúhaný zemiak na zahustenie,
povarím a vypnem.
Kapustnica je veľmi chutná a krásne zafarbená vďaka klobáskam.
Vyzera naozaj chutne a to som pritom vegetarian ;-) U nas sa vari taka bez masa, lebo chuti tiez celej rodine :-) Alexandra
OdpovedaťOdstrániť