Na tento recept a tým aj jeho zaradenie do môjho pravidelného pečenia určitých druhov
koláčikov som prišla tak trochu netradične.
Pred vianocami si ich ešte nepoliate čokoládou odložila svokra do mojej chladničky
a môj mlsný manžel ich tam objavil a len tak mimochodom mi povedal,
že to v tej chladničke je moc dobré.
Tak som mu to zatrhla, že to má tam babička odložené, nech jej to neje.
Ale keďže čo by človek nespravil pre lásku, poprosila som svokru, aby mi ukázala,
ako sa to presne robí.
Teraz som ich robila opäť na dedovu oslavu a tu je postup.
Mimochodom, recept je veľmi dávny, keď bola svokra mladá, išla k susedke na návštevu
a ona ich tam práve robila a tak ich skúsila ona, teraz ja a možno aj vy 😊
Je to nepečený zákusok, veľmi pekný a docela rýchly a jednoduchý.
V mixéri pomixujeme jeden balíček arašídov v cukre a balík piškótov a dáme do misy.
(Pozor, piškóty nedáme z celého balíka, radšej potom dosypeme)
Pridáme 10 dkg mletého cukru
3 PLŽ kakaa
2 celé vajcia
Všetko poriadne zmiešame, až nám vznikne tuhé cesto.
Musí byť dosť tuhé, aby trubičky pri sušení nemenili tvar.
Predelíme ho na polovicu a najprv rozvaľkáme jednu časť, cesto si podsýpame
pomletými piškótmi, rádielkom odkrojíme narovno bok, spodok, priložíme trubičku
a odrežieme pás, ktorý je trošku kratší, ako kovová trubička.
Potom na trubičku narulujeme jednu vrstvu a odkrojíme tak, aby sa trošku konce
prekrývali a celou plochou trubičky zatlačíme na spoj,
ktorý je naspodu a prstami spoj ešte pritlačíme.
prekrývali a celou plochou trubičky zatlačíme na spoj,
ktorý je naspodu a prstami spoj ešte pritlačíme.
Formičku vytiahneme a trubičky ukladáme na rovnú plochu,
kde budú schnúť do druhého dňa.
kde budú schnúť do druhého dňa.
Na plnku uvaríme hustý puding z
3 dcl mlieka
1 zlatého klasu (pudingu)
a 100 g čokolády
zakryjeme sáčkom, aby sa nevytvorila šupa a necháme vychladnúť.
125 g masla rozmixujeme s 2 VLŽ práškového cukru a pridávame puding.
Dôležité je, aby maslo a puding mali rovnakú teplotu.
Plnku dáme do vrecka a plníme ňou trubičky.
Nakoniec si vo vodnom kúpeli roztopím čokoládu s palmovým tukom
a štetkou ju natriem na trubičky.
Trubičky vyzerajú lákavo, rada sa inšpirujem, len by som poprosila presnejšie množstvo arašidov a piškót, balenia sú rôznej gramáži... Ďakujem a prajem ešte pekný víkend,
OdpovedaťOdstrániťA.
Aďka, musím si to množstvo piškót nabudúce odsledovať presne, teraz neviem už. Stačí len kúpiť 250 g balenie piškót a arašídky v cukre som dala 60 g celé, značka JOJO. Tie piškóty väčšinu pomlieť a dať do cesta a potom podľa hustoty.
OdstrániťĽubico, vypadají moc krásně a zřejmě, dle Vašeho vyprávění, byly i dobré. Poprvé jsem dělala tyto trubičky, tuším v roce 2010, ale plnila jsem je šlehačkou. Marta
OdpovedaťOdstrániť